Aktuális

Erős földrengés Kelet-Törökországban

Köszi az érdeklődéseteket, minden rendben velünk! Őszintén szólva, ha nem hívják fel a figyelmemet arra, hogy az előbb rengett a föld alattam, csak a híradásokból értesülök róla.

A vonatkozó cikk ITT.

Frissítés 2011.10.23.: A legfrissebb cikkek szerint legalább ezer ember veszítethette életét, rengeteg épület omlott össze és sérült meg Van város és környékén. A mentési munkálatok folynak, a kétségbeesés szívszorító a felvételeken.

Frissebb ITT és ITT (angol).

Forrás: Hürriyet

Frissítés 2011.10.24.: A ma reggeli cikkek szerint eddig hivatalosan 217 halálos áldozata és több mint 700 sérültje van a földrengésnek, de sokan rekedtek a romok alatt és félő, hogy ez a szám emelkedni fog. Többen kérdeztétek, hogy az epicentrum milyen messze volt tőlünk, nos, kb. 360 km-re keletre a Van-tó partjánál, Erciş település környékén.

Újabb cikk ITT (angol).

Frissítés 2011.10.28.: Az országban élők azonnal megkezdték a gyűjtést a károsultak megsegítésére, magánemberek, szervezetek, cégek egy emberként fogtak össze, hogy élelmiszert, ruhákat, takarókat, pénzt és egyéb segítséget juttassanak el a kritikus övezetbe. Cybermacsék így élték meg mindezt Isztambulban. Mi is összeszedtünk minden olyat, amit már nem használunk, de a szerencsétlenül járt települések lakói hasznosítani tudnak. Ha minden igaz, akkor ezen a hétvégén indul útnak az itteni gyűjtés.

A tegnapi adatok alapján 523 áldozatot szedett a földrengés és több mint 1600-an sérültek meg. Még mindig találtak túlélőket a romok alatt, volt olyan, akit a csodával határos módon 108 óra elteltével mentettek ki. Magyar szakértők a mentési munkálatokban nem vettek részt, de egy nemzetközi csapat tagjaiként más területen fognak a helyszínen segítséget nyújtani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük