Párkapcsolat - Mindennapok

Néhány gondolat a fociról, amúgy törökösen

(Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/)
(Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/)

A foci itt létkérdés. A foci itt szimbólum, a foci a mindennap része, a foci olyan mint egy pohár víz. Éltet ad és felfrissít, szomjat olt és megment. Az, hogy milyen csapatnak szurkolunk, itt elsöprő fontosságú. Az, hogy valaki egyik csapatot se támogassa, elképzelhetetlen.

A foci a minden, csecsemő korunktól kezdve fociőrületben növünk fel. Kiskölyökként az utcán rúgjuk a bőrt, a foci itt még összehoz bennünket, suttyókat. A foci ugyanakkor véresen komoly, a foci nem játék. A focicsapat igenis szent dolog, a focicsapatért ölre is tudunk menni. Igen, még a barátokkal is, ha a vérmérsékletünk éppen úgy diktálja. A focicsapatunk győzelme a mámoros mennyországba emel bennünket, ahonnan igen nehéz lekászálódni, a győzelem az győzelem, amit ki kell élvezni. A vereség azonban feldühít és csalódottságot szül, kő kövön nem marad, ha a csapatunk rosszul szerepel egy tétmeccsen. A foci szenvedélyre bír és faképnél hagy, a foci öl, butít és nyomorba dönt.

A fociért bármit megteszünk, hazaküldjük a pasinkat, barátnőnket, vagy összecsomagolva magunkkal visszük, hogy együtt szurkoljunk a meccsen. A foci összehoz párokat, a foci elválaszt párokat. A foci válóok, a család leendő focicsapatában való egyezés fontos tényező.

A foci az élet egyik fűszere, talán a sója vagy a borsa, a foci nélkül nem tökéletesek az ízek. A fociért mezbe bújunk, meccsre megyünk, TV elé ülünk, össznépi szurkolást szervezünk, együtt buzdítunk, iszunk, szotyizunk, őrjöngünk, örömködünk, káromkodunk, ölre megyünk, lemondóan legyintünk, felhúzott orral fújtatunk.

A foci ott van mindenhol, együtt szuszog velünk, a foci itt létfontosságú, olyan mint a víz, nincs élet nélküle…

“Néhány gondolat a fociról, amúgy törökösen” bejegyzéshez 0 hozzászólás

 1. Gilead szerint:

  a telefonomra smsben küldi a szolgáltató a tétmeccsek híreit. pedig soha sem kértem…..:)

  1. TéDé szerint:

   Na igen, már nekem is herótom van, ha meglátom a maç szót egy-egy kéretlen sms-ben 🙂

 2. Kriszti szerint:

  Arrafelé az EB- t mennyire követik nyomon az emberek ? Olyan mint nálunk ?

  1. TéDé szerint:

   Nagyon-nagyon követik, a legtöbb kávézóban/bárban/kiülős-beülősben alap, hogy van egy vagy több nagy képernyős TV és azon mennek a meccsek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük