Utazás - Török konyha

Újabb fethiyei ékszer – Kelebekler vadisi, azaz a Pillangó-völgy

Madártávlatból
A Pillangó-völgy madártávlatból

Fethiye környéke megszámlálhatatlan kincset rejteget, nézzétek el nekem, hogy ilyen nagy áhítattal tárom elétek.  Mind közül az egyik legismertebb a Kelebekler vadisi, magyarul Pillangó-völgy. A völgy úgy fest fentről, mintha egy nagy fejszével lesújtottak volna az anyaföldre, hogy az ott megnyíló hasadék különleges és csendes életteret biztosítson némely ritka állat- és növényfajnak. A fentről elénk táruló látkép az ősi Lükiai út egyik fontos állomása, ez az az út, amely mintegy 3. évezrede köti össze Fethiyét Antalyával. A völgy a meredek sziklafalak miatt a szárazföld felől egyáltalán nem közelíthető meg, csakis hajóval lehet eljutni oda.

Az ott honos ritka állatfajok közül a leghíresebb a csíkos medvelepke, amely különösen tavasszal rajzik nagy számban. A völgy csodás környezete nem csak azokat csalogatja, akik a ritka állatvilágot akarják megfigyelni, hanem azokat is, akik a természet nyújtotta csendre és békességre vágynak. Számtalan tájba illő, fából készült kuckó vagy sátor várja a vendégeket, a völgy mélyén pedig egy vízesés nyújt különleges látnivalót annak, akinek a tenger nem lenne elég.

Egyik itteni barátunknak köszönhetően szombati program gyanánt pár hete ellátogattunk oda, így szezon előtt szinte senkivel nem találkoztunk. Nyáron sokkal zsúfoltabb, az ott dolgozók elmondása szerint igazi hippis hely, már ami a külföldi látogatók stílusát illeti 🙂

Íme néhány saját kép:

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

“Újabb fethiyei ékszer – Kelebekler vadisi, azaz a Pillangó-völgy” bejegyzéshez 0 hozzászólás

 1. Feyyaz szerint:

  En güzel yer!

 2. Petra szerint:

  Gyönyörü kepek!

  1. TéDé szerint:

   Köszi!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük